DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Ha az ön kérdésének nem lett volna politikai felhangja, akkor fenntartások nélkül elhinném, hogy ön őszintén aggódik azokért az emberekért, akik a panelházakban laknak, élnek, és egyébként valóban nehézségek árán tudják csak a panellakást felújítani, illetve a szükséges állagmegóvást elvégezni. Ezt a politikai felhangot tehát tegyük félre, önnel szemben ugyanis az új kormány valóban felelősséget érez azokért az emberekért, akik ezekben a lakásokban élnek. Látjuk annak terhét és látjuk azt a problémanagyságot, amit a leromlott, rossz állapotú panellakásokban élők számára a felújítás jelent. Ugyanis ezek jelentős része olyan panelház, amely legalább négy, de inkább tízemeletes. Egy ekkora házban olyan nagyságrendű a műszaki állagleromlás, amelynek felújítása nagy pénzt igényel. Ezért van szükség olyan átfogó programra, amelyet mi a programunkban elhatároztunk, és amelynek a szabályozási, pénzügyi, intézményi, szervezeti feltételeinek és kereteinek kialakítása most van folyamatban.
Tehát amikor a képviselő úr a konkrétumokat kérdezi, akkor csak annyit tudok mondani, hogy e keretek kialakulása után, a döntések után rövidesen egészen konkrét javaslattal fogunk előállni, és a képviselő úr ennek valamennyi részletét meg fogja ismerni.
A panelházak felújításába szeretnénk bevonni az önkormányzatokat is, azonban nem kizárólag az önkormányzatokon keresztül, hanem azt szeretnénk, ha más eljárásokkal és más szervezeti keretekkel is elindulhatna a panelház-felújítási program.
Egyébként csak utalni szeretnék arra, hogy van ennek előzménye. A panelház-felújítási program nem most fog elindulni, hiszen az előző években is történtek konkrét lépések. Az új kormány azonban ezt nem tartja elégségesnek, ezért az a program, amivel mi előállunk, komplex, átfogó, a panelfelújítást is és a lakóházak felújítását is tartalmazó program lesz, amelyet képviselő úr is időben meg fog ismerni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit