DR. MAGYAR BÁLINT

Full text search

DR. MAGYAR BÁLINT
DR. MAGYAR BÁLINT oktatási miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársam! Kicsinyes, félelemkeltő tisztogatás nem folyik a minisztériumban, olyannyira nem, hogy első intézkedéseim egyikében megszüntettem azt a miniszteri rendeletet, amelyet még Pokorni Zoltán hozott, hogy "C" típusú nemzetbiztonsági vizsgálatnak vetik alá például a kabinetiroda, a sajtóiroda és a különböző államtitkársági irodák összes munkatársát, a xeroxos kislányokig bezárólag. Úgy gondolom, mondjuk, egy oktatási minisztériumban ilyen intézkedésre a korábbiakban sem volt szükség.
Egyébként a stílus maga a párt is. Ha egy párt létrehoz egy intézményt, az ombudsmani intézményt, amely intézménynek és az ombudsmannak a feladata többek között az lenne, hogy magát a minisztert vagy a minisztérium tevékenységét bírálja, de maga az intézmény és az intézmény vezetője függ a kinevezőtől, attól a személytől, akit adott esetben bírálnia kell, akkor gyakorlatilag ez egy álságos intézmény, és nem tud megfelelően működni. Ezt én elmondtam egyébként, és a programomban is szerepelt, hogy az Országos Köznevelési Tanács jogosítványainak a helyreállítása esetén, amit egyébként szintén önök vontak meg, mert a szakmától félnek, és nem voltak hajlandók fenntartani ennek az intézménynek az egyetértési jogosítványait, az országos oktatási biztos kinevezésének a lehetősége az Országos Köznevelési Tanácshoz kerüljön. Ezért kell felmentenem egyébként az oktatási jogok jelenlegi biztosát, hogy ezzel a jogával az Országos Köznevelési Tanács a törvénymódosítás után éljen.
Természetesen az Országos Köznevelési Tanács által kiírt pályázaton bárki elindulhat, és ha elindul a oktatási jogok jelenlegi biztosa, akkor az Országos Köznevelési Tanács adott esetben, az esetleges többi pályázóval együtt, elbírálja azt, hogy őt jelöli-e, és ha őt jelöli, akkor én természetesen ki is nevezem.
Ezzel szemben ettől elkülöníthető egy másik kérdés, a kampányok során az a megfélemlítés és a gyermekek megszégyenítése, amely mind alkotmány-, mind törvényellenes, amely során a gyermekek szüleik (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) politikai meggyőződése és hitvallása miatt lettek megszégyenítve nem egy esetben. Ezt a helyzetet fenntartani miniszterként nem fogom és nem engedem. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit