KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN informatikai és hírközlési miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársam! Örülök a kérdésének, mert legalább módomban áll tájékoztatni a közvéleményt ennek az új minisztériumnak a felállításáról.
Mindenekelőtt szeretném megnyugtatni, hogy két szék között nem esik a pad alá az információs társadalom, az informatika és a hírközlés ügye, hiszen a kormány éppen azért hozta létre a magyar parlamentarizmus időszakában először ezt az önálló minisztériumot, hogy ennek valóban kitüntetett feladata és felelőse legyen. Két hete lépett hatályba az a törvény, amely létrehozta ezt a minisztériumot. Szeretnék tájékoztatást adni arról, hogy mi történt azóta.
Kijelölésre került, hogy a minisztérium a Dob utcában, a volt Közlekedési és Vízügyi Minisztérium helyén lesz. Fokozatosan foglaljuk el az épületet úgy, ahogy abból a közlekedési és a vízügyi szakemberek kiköltöznek azokhoz a minisztériumokhoz, ahová a törvény rendelte, tehát a Gazdasági Minisztériumhoz, illetve a Környezetvédelmi Minisztériumhoz.
Döntés született az IKB-ban, a korábbi kormánybiztosságon dolgozók vonatkozásában is. Ön azt említette, hogy rajtam és az államtitkáromon kívül nem dolgozik más az épületben. Szeretném megnyugtatni, hogy a feladattal arányosan és a feladatokra tekintettel, az ügyrendet is figyelembe véve mintegy 54 személyt vettem át eddig az IKB-ból a minisztérium állományába. Úgy gondolom, hogy a szakembereket meg kell tartanunk, és meg is fogom tartani.
A felmentésekről annyit, hogy eddig összesen egyetlenegy embert mentettünk fel, és azt sem én, hanem a kormány, hiszen a kormány pénteken döntött arról, hogy megszűnik a kormánybiztosság intézménye és ilyen értelemben a kormánybiztos személye.
Bízom benne, hogy a költségvetési tárgyalás - hiszen annak az első anyagát a kormányhoz már benyújtottam - a fedezetet is biztosítani fogja arra, hogy ez valóban jól működő, jó kézben lévő minisztérium legyen.
Köszönöm szépen a figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit