SZABÓ ISTVÁN

Full text search

SZABÓ ISTVÁN
SZABÓ ISTVÁN (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az önálló Informatikai és Hírközlési Minisztérium felállításának híre azt az üzenetet hordozta a széles közvélemény felé, hogy az alakuló kormány az információs társadalom kiépítésének különös jelentőséget tulajdonít, és szeretne továbblépni intézményes formában is ezen az úton. Az időközben a Miniszterelnöki Hivatal és az ön minisztériuma közötti feladatmegosztásról világot látott hírek azonban óvatosságra intették a korábban lelkendezőket.
Azt mondom, hogy az ön minisztériuma - a hírek szerint úgy tűnik, ez mindösszesen miniszteri szék és cégtábla - üres kulissza. Az informatikai kormánybiztosságon dolgozó több mint nyolcvan munkatárs továbbra is a Miniszterelnöki Hivatal állományába tartozik, miközben ön az új minisztérium felállításával csak feladatokat kapott, de ehhez szükséges szakembereket, eszközöket nem.
Az újonnan felállítandó informatikai és távközlési minisztériumban a kinevezett államtitkárokon és önön kívül nem dolgozik senki, miközben a megszüntetett MEH informatikai kormánybiztosságon ön embereket mentett fel. Az IKB alkalmazottaira, a megváltozott feladatokra tekintettel a MEH-ben nem számítanak, az Informatikai Minisztériumban pedig új alapokról kívánnak építkezni. Az informatikai kormánybiztosság költségvetési előirányzatai a MEH-ben maradnak.
Tisztelt Miniszter Úr! Nem tart-e ön attól, hogy az információs társadalom ügye az ön minisztériumához hasonlóan két szék között a földre huppan? Mit vesz majd át az IKB-tól, illetve az IKB-ból? Mennyiben jogfolytonos az ön minisztériuma az IKB-val? Számít-e, s ha igen, milyen mértékben az eddigi köztisztviselői karra? Ki mentette fel a főcsoportfőnököket? Milyen eredményeket lát az előző két évben, és mit kíván folytatni a konkrét programok szintjén az IKB szabályozási és információs társadalommal összefüggő projektjeiből?
Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit