DR. BOROS IMRE

Full text search

DR. BOROS IMRE
DR. BOROS IMRE (független): Tisztelt Államtitkár Úr! Több mint két évtizedes vágya a zalaegerszegieknek és a környékbelieknek, hogy a várost elkerülő út megépüljön. Az út segítségével a zalaegerszegiek szabadulni szeretnének a városon átdübörgő, környezetet pusztító forgalom terhétől, a környékbeliek és az arra utazók viszont Zalaegerszeg érintése nélkül könnyebben juthatnának el egyik helyszínről a másikra. A több mint két évtizedes vágyat az elkerülő útszakasz első ütemének megépítésével a polgári kormány részben uniós támogatással beteljesítette, és pénzügyi fedezetet teremtett a második útszakasz megépítésére is.
A májusi kormányváltozás azonban magával hozta az elbizonytalanodást. A kormánypártok egyik képviselője vizsgálatokat, fejeket követelt, miközben természetesen az építkezés lelassult, mintha fagy lenne - most már van is -, és nem lehet tudni, mikor, milyen ütemben folytatódik, és főként azt nem, hogy mikor fejeződik be. Zalaegerszeg és környéke polgárai fejében megfordult az a gondolat is, amit az államtitkár úrnak tolmácsolnék ezúttal: nem lehetséges-e egy időben az utat - most már persze nem - az eredeti ütemtervnek megfelelően építeni, valamint az ezzel kapcsolatos és szükségesnek tartott vizsgálatokat is ugyanabban az időszakban elvégezni.
Gondolni sem merünk arra, hogy az úgynevezett vizsgálatok semmi egyebet nem hivatottak leplezni, vagy nem voltak hivatottak leplezni, mint a lelassulást, a tétlenkedést. Véleményünk szerint lehetséges az építkezés és a vizsgálatok egy időben történő lebonyolítása is. Az egyidejű cselekvés hiánya ugyanis azt jelentené, hogy a kormány az üvegzsebprogram helyett inkább az üres zseb politikáját folytatja, és ennek az egerszegiek és a környékbeliek látják továbbra is a kárát.
Mindezek alapján a következőket kérdezném az államtitkár úrtól sok tisztelettel:
Mikor lendül be az elkerülő út építésének második üteme, tekintettel - most már nem tekintettel, mert bent vagyunk - a közelgő télre? Ami eddig tapasztalható, tulajdonképp inkább látszattevékenység. Mikorra tervezik a létesítmény átadását? A kivitelezés kapcsán összehangolták-e véglegesen a város és környéke egyéb infrastrukturális fejlesztési igényeit? Ezek közül egyet külön kiemelnék - több ilyen van -, a zalaegerszegi repülőtér korszerűsítését.
Várom megtisztelő válaszát. (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit