DOBÓ LÁSZLÓ

Full text search

DOBÓ LÁSZLÓ
DOBÓ LÁSZLÓ (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! A Fidesz-frakció kéri, hogy a fiatalok sikeres életkezdése támogatásáról szóló törvényjavaslat tárgysorozatba-vételét a tisztelt Ház szavazza meg. Hiszen ez a törvényjavaslat szól egyrészt a fiatalok közti drasztikus munkanélküliség csökkentéséről, másrészt a háztartásokban az internet-hozzáférés segítéséről - jól tudjuk, hogy a mai napig az európai uniós országok soraiban hátul kullogunk e témában is -, harmadrészt a fiatalok rossz lakáshelyzetének javításáról. (Folyamatos zaj.)
Sajnos, újabb aktualitást ad a törvényjavaslat tárgyalásához a Medgyessy-kormány múlt héten szerdán a lakástámogatási rendszer újabb csorbítását eredményező döntése. Mindannyian jól tudjuk, hogy a fiatalok legnagyobb problémája a munkavállaláson túl a saját otthon vásárlásának vagy építésének nehézsége, mint azt egy 2000. évi országos felmérés is mutatja.
A mai fiatalok azzal szembesülnek, hogy családalapításuk legnagyobb gátját a lakásprobléma képezi. Tisztelt képviselőtársaim is tudják azt, hogy a 25-29 év közötti fiatalok több mint fele szüleinél vagy rokonainál lakik. Úgy tűnik, hogy a Medgyessy-kormány félreértésben van egy nemzedékkel. A sorozatban megszegett Medgyessy-ígéretek valószínűleg tovább rontják majd az előbb említett szomorú statisztikákat, hiszen nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy jövőre a drasztikus áremelések miatt jelentősen fog nőni a lakások - köztük az albérletek - fenntartási költsége is, gondolok itt a gáz, a víz és a villamos energia árának emelésére is.
A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség ezért fontosnak tartja, hogy a parlament vitassa meg a fiatalok pályakezdésével kapcsolatos intézkedési lehetőségeit. Arra kérem kormánypárti képviselőtársaimat, ne zárkózzanak el egy súlyos probléma megvitatása elől. Ne csak szóban, hanem tettekkel is támogassák a pályakezdés előtt álló fiatalokat; arra kérem önöket, járuljanak ahhoz hozzá, hogy tárgysorozatba vegyük ezt a törvényjavaslatot. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit