GUSZTOS PÉTER

Full text search

GUSZTOS PÉTER
GUSZTOS PÉTER (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! A felsőoktatási felvételi tájékoztató könyvesboltokba és iskolákba való kerülésével megkezdődik a felsőoktatási felvételi időszaka. Középiskolások ezrei fognak A és B jelentkezési lapokat kitölteni, hogy aztán azokat elküldjék a különböző egyetemeknek és főiskoláknak és természetesen az Országos Felvételi Irodának.
A végeredmény, ha ezt a folyamatot megnézzük - hosszú évek óta így zajlik ez -, többtonnányi papír, közte rengeteg hiányosan, hibásan kitöltött felvételi jelentkezés és meglehetősen bonyolult adminisztráció, benne az esetleges hibák kijavításának nagyon-nagyon kicsi esélyével.
Az utóbbi napokban a sajtóban olvashattunk egy tervet, az Oktatási Minisztérium tervét, amely adott esetben választ nyújthat ezekre a problémákra. A hír szerint interneten lehet jelentkezni - egyelőre száz diáknak - felsőoktatási intézménybe, akik elsőként jelzik ebbéli szándékukat az Országos Felsőoktatási Felvételi Irodánál. A diákok a jelszó segítségével január 1-jétől a Felsőoktatási Felvételi Iroda honlapján tölthetik ki a jelentkezési lapot, és ennek az internetes jelentkezésnek az egyik előnye többek között az, hogy nem kell sorbaállniuk, nem kell a pénzt postán feladniuk, és emellett a felvételi eljárás díját is átutalhatják az interneten keresztül megkötött szerződésben szereplő számlaszámra. Hosszan lehetne sorolni adott esetben a továbbiakban ezeket az előnyöket.
Én most azt szeretném első körben megkérdezni az államtitkár úrtól, mikorra várható, hogy ez a minden tekintetben a korábbinál racionálisabb és ésszerűbb rendszer széles körben, akár teljes körben alkalmazhatóvá válik a felsőoktatási felvételi eljárás során.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit