KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Én azt hiszem, hogy ez a probléma áthidalható. Maga a közalapítvány többszereplős, ebből egyik szereplő a kormány, és nyilván valamilyen felhatalmazással a kuratóriumi üléseken részt kell vennie annak, aki képviseli adott esetben a kormányzatot. Én úgy gondolom, hogy a felhatalmazást több szinten meg lehet szerezni.
Az egyik szint maga a minisztérium, a másik szint pedig: mielőtt a miniszter dönt, egy véleményezésre a kulturális bizottság igenis szóba kerülhet.
A vitát hallgatva én továbbgondoltam azt, hogy adott esetben a költségvetés véleményezésére is igaz, amit Farkas Imre a 22. módosító javaslat alatt nyújtott be. Itt azt javasolja a képviselő úr, hogy a költségvetést a miniszter hagyja jóvá. Nyilvánvalóan az adófizetők pénzéből történik ennek a finanszírozása. Nagyon helyesen rendelkezik a módosító javaslat arról, hogy ameddig ez nincs jóváhagyva, akkor mi történik. Ez nagyon lényeges az ÁSZ vizsgálata alapján. Ha ez a jóváhagyás úgy történik meg, hogy adott esetben előzetesen véleményt formál róla a kulturális bizottság, akkor szerintem ez a filmes szakma javára is válhat, hiszen olyan más szempontokat tud véleményként megjeleníteni a kulturális bizottság, ami - még egyszer mondom - az adófizetők pénzéről szól, az ő véleményalkotása, ami szerintem mindenki számára egy kedvezőbb helyzetet képes teremteni.
(22.30)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit