VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Rendkívüli fontos javaslata van Kékkői Zoltán képviselő úrnak, hiszen mindenki tudja, hogy a tejfogyasztás élettani hatása kisgyermekkorban a legnagyobb fontossággal bír.
Ennek a fontosságnak a felismerése az előző időszakban megtörtént, és valóban részleges módon néhány megyében elindítottuk a polgári kormány idején a tejprogramot. Ezt végig kellett volna vinni, és két évig nem kellett volna helyben toporogni. Mégis örvendetes, hogy valamit elkezdett a mostani kormányzat is, csak ez a szép ígéreteken kívül igazán hathatós segítséget nem fog jelenteni akkor, ha a költségvetési törvényben 7 vagy 8 milliárd forintot nem különítenek el. Erre vonatkozólag is van bent törvénymódosítási javaslatunk, de az egy más témához tartozik.
Itt viszont külön kiemelném képviselőtársam, Kékkői Zoltán javaslatában azt a tényt is, amit ugyan nem jelez az indokolásban, de benne van ebben a javaslatban az is, hogy nemcsak a gyermekek ellátásában jelent ez komoly lehetőséget, hanem a tejtermelők bizonyos gondjainak enyhítésében is jelent némi megoldást. (Dr. Szanyi Tibor rácsap az asztalra.) Én elhiszem, hogy csapkod az Angyalföldön tehenet nem látott államtitkár úr most a helyén. Általában ezt szokta csinálni, amikor én hozzászólok, pedig tudhatná, hogy nálunk a családban nem egy jószág tehén névre hallgat, és az tejet ád az országnak, még esetleg őt is meg tudjuk belőle kínálni.
Elnézést kérek, majd a következőkben folytatnám. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit