VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen, kénytelen vagyok mégiscsak reagálni. Ez valóban szakma, ahogy mondani tetszett. S ha ezt a szakmát nézzük, akkor talán azt is lehetne tudni a kedves minisztériumban is, hogy a tejfelesleg felét le tudná vezetni ez az iskolatejakció - tessék utánanézni majd, számszakilag is. A gazdálkodás is szakma. Tartok tőle, hogy most megint sikerül különválasztania az ön fogalmai szerint a kisebb egységben gazdálkodókat, és nem szakmainak tekinteni, holott az én tapasztalatom az, hogy már a húsztehenes gazdák is abbahagyják, mert nem igazán kapják meg azt a kellő segítséget, amit másutt megadnak nekik, amit másutt megkapnak.
A gazdák szempontjából nézve azt gondolom, azok, akik minőségi tejet állítanak elő - márpedig az, aki még talpon maradt, ilyen -, megérdemlik azt a lehetőséget, hogy a felesleget levezessék akár az iskolatejnél, akár a piacra jutási támogatásoknál, de ennek a fedezetét sem látjuk. Csak egy példa a mai újságokból szemezgetve: az igazi jó magyar tejet, ami natúr tej, azt adjuk már oda a gyerekeinknek, a csecsemőknek és mindenki másnak, és ne olvassunk az újságban olyat, hogy X. külföldi cég olyan tejporhoz hasonló anyagot dobott a piacra, amelyből bizonyos vitaminok hiányoztak, és ez több csecsemőnek a halálát okozta. Ezt az újság írta; egyébként egy az egyben, kritika nélkül nyilván nem szoktam újságot sem olvasni, csupán felhívnám a figyelmet arra, hogy a magyar gazdák még - hála a Jóistennek - olyan beltartalmú tejet adnak a piacnak, a magyar fogyasztónak, amit meg kell becsülni, és nem kell helyette abban mesterkedni, hogy valamit majd behozunk, és ha nem lesz egy gramm tej sem, akkor is megoldjuk majd valahogy a kupecek révén az ellátást.
Én ezt a fajta hozzáállást picit visszautasítanám, kedves államtitkár úr, mert ez is egyfajta hozzáállást tükröz, szemben az enyémmel. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit