DR. BÁRÁNDY PÉTER

Full text search

DR. BÁRÁNDY PÉTER
DR. BÁRÁNDY PÉTER igazságügy-miniszter: Nem fogom lassan mondani, mert nincs rá szükség, viszont viszonylag röviden, hiszen azt gondolom, nagyon jó tendencia látszik a felszólalásokból, amik egymás után sorjáznak Áder képviselő úrtól. (Közbeszólások a Fidesz padsoraiból: Frakcióvezető!) Ezek pedig tendenciaként abban foglalhatók össze, hogy a különböző intézményeket törekszik a státusukban összemosni.
A “független” szó újmagyarul, úgy látszik, Fidesz-értelmezésben azt jelenti, hogy olyan intézmény, amelyiknek a vezetését elfogadom. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Gyűlöletbeszéd!) Így lehet persze egy csokorba kötni a bíróságot, a PSZÁF-et és más intézményeket, a legfőbb ügyész úr személyét és a KSH elnökét is. Azonban ahogy azt már a múlt héten módom volt elmondani, most csak megismétlem - és ezért lesz rövid a felszólalásom -: ezek az intézmények nem azonosak.
(13.40)
Azt gondolom, hogy a bíróság tekintetében tökéletesen alaptalan mindaz a támadás, ami elhangzik. (Dr. Kovács Zoltán: A többihez meg alapos? - Zaj, közbeszólások.) A többi intézmény tekintetében viszont azt kell mondani - a legfőbb ügyészt kivéve ebből a sorból -, hogy a kormány feladata és felelőssége, hogy gondoskodjon a szakszerű működésről. A kormány az, aki ebben a kérdésben a döntést meg kell hogy hozza, és meghozta az utóbbi hetekben két ilyen esetben. A döntést persze lehet kritizálni, ez az ellenzék dolga, azonban egy dolgot nem lehet tenni, ismétlem: összemosni a különböző jelenségeket.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit