DR. WIENER GYÖRGY

Full text search

DR. WIENER GYÖRGY
DR. WIENER GYÖRGY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr, s egyben jelzem, hogy ebben a témakörben utoljára kívánok megszólalni.
Igaza van abban Salamon László képviselőtársamnak, hogy kivételesen a felek elmozdulnak kiindulási álláspontjuktól. Ezt fogom most tenni.
Azt kérném Salamon László képviselőtársamtól, hogy írja össze azokat a konkrét törvényhozási tárgyakat, amelyeket hiányol a mostani törvényjavaslatból, tehát azokat, amelyek nem szerepelnek az alkotmányban, de amelyek a véleménye szerint mégiscsak a kizárólagos törvényhozási tárgyak körébe kellene hogy kerüljenek. Ebben az esetben ugyanis már az általános, elvont szint helyett egy konkrétabb vitára nyílna lehetőség, azt tudnánk mérlegelni, hogy az általa felsorolt törvényhozási tárgyak valóban olyan jelentősek-e, hogy ezeket fel kell sorolni, vagy pedig sem.
Örömmel hallom, hogy az a véleménye, hogy tulajdonképpen ma a parlament sokszorosan több törvényt alkot annál, mint amit akár ő maga is szükségesnek tartana - gondolom, itt a szakmai részlettörvényekre gondol. Ha úgy látja, hogy az alkotmány valóban nem sorol fel minden fontos törvényhozási tárgyat - a 8. § (2) bekezdést is figyelembe véve -, abban az esetben ennek a jegyzékét készítse el, és a négypárti egyeztetés során erről a kérdéskörről folytassunk eszmecserét. Ha valóban van megegyezési szándék, úgy ítélem meg, hogy ebben meg tudunk állapodni.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit