CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi minisztériumi államtitkár: Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A kedvezményes üdültetéshez a költségvetés és nem a kormány egyfelől közvetlen támogatást nyújt az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium költségvetésében üdülési célú támogatások nyújtására 400 millió forinttal. Ez a támogatási forma idén a sokgyermekes családok, nyugdíjasok és a fogyatékkal élők, összesen 10 ezer fő üdülésének támogatását szolgálta. A költségvetés ezenkívül közvetett támogatást nyújt a személyi jövedelemadó-törvényben az üdülési csekk értékének adómentessé tételével, amely 2003. január 1-jétől a minimálbér összege. Ebben a formában a tavalyi 81 ezer fővel szemben idén 180 ezren üdülhettek munkáltatói támogatással.
A költségvetés mellett egy civil szervezet, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány is nyújtott üdülési célú támogatást, a számos rászoruló réteg közül a nyugdíjasokat nevezve meg a támogatás címzettjeiként. Ehhez az alapítvány 150 millió forintos keretben saját forrásait használta fel. Az alapítvány támogatása idén 8300 nyugdíjashoz jutott el, ezzel együtt a 200 ezret közelíti a kedvezményes üdülésben részt vevők száma.
Képviselő úr javaslata szerint igazságosabb lenne a népességszám alapján valamennyi települést üdülési csekkhez juttatni. A javaslat megvalósítása, azaz valamennyi település üdülési csekkhez juttatása az állami támogatás esetében átlagosan 8 darab 15 ezer forint értékű, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány támogatási kerete vonatkozásában pedig másfél darab 30 ezer forint értékű üdülési csekket jelentett volna településenként, ami a rendelkezésre álló források szűkössége miatt nemhogy nem oldaná meg a problémát, de inkább növelné a feszültséget.
Köszönöm, és kérem megértését. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit