IVANICS FERENC

Full text search

IVANICS FERENC
IVANICS FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselők! Én azokkal értek egyet, akik féltik a postahivatalokat, és leginkább a kistelepülésen féltik a postahivatalokat. Az a megoldás, ami a 600 fős határ eltörlését jelzi, egyértelműen oda fog vezetni; és sajnos Molnár Gyula képviselőtársunknak nem lesz igaza, Pettkó Andrásnak lesz igaza ebben a helyzetben, mert minden egyes 600 fő fölötti településen, ha bezárnak egy postahivatalt, akkor az ennek a postatörvénynek lesz köszönhető. Úgy hiszem, ez már pontosan jelzi ezt.
A kistelepülések tapasztalatai meglehetősen rosszak a mobilposta-szolgáltatással kapcsolatosan. Sok példa azt bizonyítja, hogy a mobilposta-szolgáltatás ott működik jól, ahol mellette működik egy fix postahivatal is. Ugyanis az illető polgárnak, állampolgárnak mindössze 30 perce van arra, hogy a postakocsit elcsípje - cowboy-filmekben láthattunk ilyesfélét, vagy odaért az indián, vagy nem. Most jelen pillanatban így élnek a falusi falvakban az emberek, vagy elérik a postakocsit vagy nem, vagy oda tudnak menni, vagy nem. Ha esik az eső, akkor kimondottan rossz a szolgáltatási lehetőség. Tehát ez mindenképpen azt mutatja, hogy ezeken a településeken a szolgáltatás nem megoldott. És ha feloldódik ez a határ, a nagyobb településeken is tovább lehet lépni, és mint ahogyan hallottuk az elmúlt hónapokban, amikor hevesebben dúlt a postahivatalokkal kapcsolatos vita, hogy bizony tovább fognak menni, és az ezer fő alatti településeknél is be akarják zárni, akkor így települések sora maradhat postahivatal nélkül.
Azt is látni kell, hogy ha az ember elmegy egy kis faluba, akkor egy postahivatal több mint egy levélfeladási hely, egy pénzfelvevő hely. Ezeken a településeken azon kívül, hogy egyéb szolgáltatások is vannak, mondjuk, a Szerencsejáték Rt.-től kezdődően sokféle lehetőséget adnak az embereknek, ezen kívül egy közösségi hely is volt a településen. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Tehát én úgy gondolom, továbbra is fontos az, hogy megmaradjon a lehetőségük ezeknek a településeknek, azaz az önkormányzat kapjon módot arra (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy a postahivatalt működtethesse.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit