MOLNÁR GYULA

Full text search

MOLNÁR GYULA
MOLNÁR GYULA (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Államtitkár Úr! Köszönöm a szót. Nem akarnék ilyen párbeszédet folytatni, de megint adott egy végszót a képviselő úr, hogy így fogalmazzak, ahogy ő az előbb említette. Szóval, mitől lesz a postásoknak pénze, mitől lesz jobb a szolgáltatás? Azért az emberek többsége nem tudja azt, hogy milyen nagyívű tervek álltak meg itt a postánál. Azért mondjuk el ezeket: utazási irodákat tervezett a posta, biztosítótársaság alapításában gondolkozott a posta előző vezetése. Ezek mind olyan tevékenységek, amelyeket a piacon végeznek mások megfelelő szaktudással, és talán nem célszerű, hogy a posta menedzsmentje, miközben az alaptevékenységében komoly kihívások vannak, komoly feladatok előtt áll, eközben úgy gondolja, hogy ezeken a területeken kell magát kipróbálnia.
A másik, ami szintén egy koncepcionális kérdés és el kell dönteni, hogy egyszer valamikor azt mondtuk, jó döntés volt szétválasztani a postaszolgáltatásokat a távközlési szolgáltatásoktól, akkor talán érdemes ezen az úton végigmenni, és nem kell ezeket újra összefele terelni. Ez volt, amikor mi kritizáltuk a TETRA postához való telepítését. De nem is akarok ebbe belemenni, én azt próbálom a törvénnyel kapcsolatban érzékeltetni, hogy ahogy Pettkó úrnak sincs igaza abban, hogy a postatörvény hatására fognak megszűnni postahivatalok, úgy gondolom, önnek sincs abban igaza, amikor engem azzal vádol, hogy “a törvény kapcsán nem történik semmi” mondatom arra vonatkozik, hogy egy rossz szabályozás nem...
Ettől több pénz nem lesz, a pénzbeli döntés, a fejlesztésbeli döntések máshol vannak, viszont sokkal szabályozottabb lesz a feladat- és hatásköre, és lehetőséget teremt számára arra, hogy a kijelölt pályán a lehető legnagyobb energiákkal tudja a saját maga feladatát elvégezni. Ezt mondtam én akkor, amikor azt mondtam, hogy a törvény semmiképpen sem árt, tehát nem igazak azok a megfogalmazások, amelyek elhangzottak.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit