SIMON GÁBOR

Full text search

SIMON GÁBOR
SIMON GÁBOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Megint sok mindenről vitázunk, de akkor picit frissítsük fel az emlékezetünket. 2000-2002 között, az önök kormányzati időszakában, ha már itt a postáról beszélünk, akkor ne menjünk el szó nélkül amellett, hogy három dolog volt, ami leginkább jellemezte a postához kötődő észleléseinket: részben egy vagyonfelélés, részben a technológiai fejlesztések elmaradása, részben pedig elhibázott projektek elindítása. Ez mindössze 9 milliárd forintos üzemi veszteséget eredményezett, ezzel kellett a posta átalakításához hozzákezdeni.
Mi is az átalakítás iránya? Képviselőtársaim előtt is világos, hogy az európai uniós csatlakozásunkhoz kapcsolódva vannak bizonyos európai uniós elvárások, amelyek a magyar postaszolgálathoz is kapcsolódnak. Itt csak néhányat említenék címszavakban: fel kell készülnünk arra az európai uniós piacnyitásra, amely 2004-2009-hez kötődve biztos, hogy a magyarországi piacon komoly versenyt fog elindítani; azt hiszem, ehhez a Magyar Posta, a magyar piacon lévő szolgáltatók jobb ügyfélkapcsolattal, hatékonyabb költséggazdálkodással, logisztikai fejlesztéssel, értéknövelt szolgáltatások elindításával, egy tulajdonképpen európai uniós minőség biztosításával állhatnak fel.
Ez az, amit a Magyar Postának meg kell valósítani, és ahhoz, hogy ezt meg tudja valósítani, úgy látjuk, hogy ebben a stratégiában két nagyon fontos irány van. Az egyik fontos irány a postahálózat korszerűsítése, modernizálása, a versenyképesség alapjának megteremtése, a másik irány pedig az alapszolgáltatások megerősítése. Igenis, a postán egyetemes szolgáltatóként az alapszolgáltatásokat meg kell erősíteni, olyan minőséget kell biztosítani, ami nekünk, fogyasztóknak - hiszen itt ilyen értelemben mindannyian ügyfelek, fogyasztók vagyunk - elvállalható minőséget teremt.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit