SIMON GÁBOR

Full text search

SIMON GÁBOR
SIMON GÁBOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Gondoltam, hogy itt a nagy vitában néhány olyan, a jogszabály elfogadása esetén várható pozitív hatásra is utalok, ami talán kicsit a gondolkodásunkat és a szemléletünk horizontját kitágítja. Hátha tudunk arról is beszélni, hogy itt egy nagyon fontos jogszabályról van szó, hogy egy önálló postatörvény legyen, aminek egyébként a várható hatásai kapcsán reméljük azt, hogy átláthatóbbá válik a szolgáltatók piacra lépése; hogy átláthatóbbá válik az egyetemes szolgáltatás, illetve az azon túli szolgáltatások nyújtásának a feltételi köre; hogy javul a szolgáltatások minősége; hogy egy erősödő verseny lehet Magyarországon, a magyar postapiacon, amely egyébként pozitív hatásaiban árcsökkentő és minőségnövelő szerepet eredményezhet; hogy új fogyasztói igények generálása indulhat el, ami további piacbővítést eredményezhet; hogy a postai ágazat nemzetgazdaságon belüli versenyképessége és hosszú távú növekedése megerősödhet, fejlődhet.
(13.50)
Korábban, a vitáink során, képviselőtársaim, abban egyetértettünk, hogy az nemzeti érdek, hogy a postapiac erősödjön, és egy erős versenyben jól tudjon szerepelni. Ebben egyetértettünk. Úgy gondolom, törekedjünk arra, hogy ennek a megfelelő jogszabályi háttere megteremtődjön. Abban én is egyetértek önökkel, hogy azt a fajta politikai vitát egy kicsit próbáljuk meg a jogszabályalkotástól eltávolítani, ami aktuálpolitikai színezetet próbál adni egy hosszú távon a postapiacot befolyásolni akaró jogszabálynak.
Köszönöm szépen a figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit