SIMON GÁBOR

Full text search

SIMON GÁBOR
SIMON GÁBOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Képviselőtársaim! A vita nagy hevében néhány pozitív dolgot szeretnék még elmondani.
Az egyik megjegyzésem arra vonatkozik, és szeretném, ha most egy definíció körüli vitát nem folytatnánk le, hanem inkább egyetértenénk abban, hogy verseny inkább a minőség és az árcsökkenés miatt van, mint ha monopóliumot tartanánk fenn; mintha egyik képviselőtársunk amellett érvelt volna az ellenzék oldaláról, hogy a monopólium ilyen szempontból jobb. Mi úgy gondoljuk kormánypárti képviselőként, hogy a verseny inkább lakosság- és fogyasztóbarátabb helyzetet tud teremteni.
A második megjegyzésem a liberalizációra vonatkozik - ezt nem a kormány találta ki. A liberalizáció abból ered, hogy Magyarország az európai uniós jogharmonizáció és a csatlakozás során számos olyan jogharmonizációs feladatot fog elvégezni, ami ebben az esetben például a piac kinyitását és a verseny megteremtését jelenti.
És a privatizáció: én nem olvastam ki belőle azokat a megállapításokat, amelyeket képviselőtársaim megfogalmaztak a törvényjavaslattal kapcsolatban. Én inkább azt látom a privatizáció kapcsán, ahhoz, hogy ez felvetődhessen, akár csak részleges módon is, ezt a céget előbb rendbe kell tenni - azt a céget, aminek az előzményeiről beszéltünk itt, amiket most nem ismételnék meg.
Végül szeretném megjegyezni Pettkó András képviselőtársamnak, hogy Molnár Gyula itt van teremben, eddig is itt volt, csak kicsit hátrébb a módosító indítványokat tanulmányozta. Tehát most nem vagyunk olyan nagyon sokan, hogy ilyen megjegyzéseket tegyünk.
(14.10)
De szeretném azt mondani, hogy azt gondolom, a posta és a postához kapcsolódó modernizációs tevékenységek a posta vezetése által jól lesznek elvégezve, nekünk pedig egy jó jogszabályt kell alkotni. Ebben munkálkodjunk együtt!
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit