SZABÓ ISTVÁN

Full text search

SZABÓ ISTVÁN
SZABÓ ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Két félreértést szeretnék eloszlatni. Nem az az elsőszámú kifogásunk ez ellen az ágazati szabályozás ellen, hogy most ez egy önálló postatörvény, avagy az egységes hírközlési törvényen belül van, ez egy részletkérdés igazából.
Egy másik félreértést ennél még fontosabb eloszlatni: azt próbálják a kifogásaink kapcsán a tisztelt kormánypárti képviselőtársaink hangsúlyozni, hogy mi ennek a törvénynek az értelmezését kizárólagosan a postára kívánjuk vonatkoztatni. Bár, megjegyzem, a postatörvény címe meglehetősen félrevezető, hiszen az előterjesztő által többször hivatkozott európai parlamenti irányelv címe is a postai szolgáltatásokról szól, tehát nem a postáról, hanem a postai tevékenységekről szól alapvetően.
De ami miatt az aggályainkat megfogalmazzuk - és ezért elnézést kérünk, hogy nem a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos pozitívumait hangoztatjuk, hiszen nem ez az elsődleges feladatunk -, mi azért a célkitűzésért aggódunk, amelyet maga a törvény előterjesztője is megfogalmaz, miszerint ez az egyetemes postai szolgáltatásokhoz való megkülönböztetésmentes és földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül adott hozzáférési lehetőség. Pontosan ez az a gyenge pontja ennek a törvénynek, amely ez ellen a célkitűzés ellen hat, és ez, azt hiszem, mindenféleképpen feloldandó ellentmondása egy törvényjavaslatnak, amely önnön célkitűzéseivel kerül szembe.
Mivel látom, hogy letelt a két percem, egy másik kétpercesben szeretném elmondani, hogy hol áll ez az elképzelés (Az elnök jelzi az idő leteltét.) szöges ellentétben még a hivatkozott EU-irányelvekkel is.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit