DR. MESTER LÁSZLÓ

Full text search

DR. MESTER LÁSZLÓ
DR. MESTER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt időszakban ismét csemege lett a türelmizóna-kérdés: a közelmúltban egy önkormányzat döntése kapcsán csemegézhettek a nem tiltott, de kétes ízű gyümölcsöt majszolni vágyók. Az előző kormány időszakában született törvényi szabályozás kezdettől fogva a viták középpontjában állt. Az elmúlt időszakban ugyan senkinek sem sikerült meggyőzően érvelni amellett, hogy ez jó és elfogadható szabályozás, de egy vitathatatlan tény: a szabályozás maradt.
Tapasztalható, hogy szinte mindenki rendkívül szemérmesen közelíti meg a kényes témát, ami rendben is lenne, ha ezt az önkormányzatok is megtehetnék. A Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesülete sorra kereste fel levélben a fővárosi kerületi önkormányzatokat, hivatkozva a Fővárosi Bíróság ítéletére, hatósági bizonyítvány kiadását kérve arról, hogy a levélben megjelölt utcák nem minősülnek védett övezetnek - érzékeltetésül jelzem, hogy ez a település, amelynek polgármestere vagyok, mintegy negyvenöt utca kijelölésében lenne érintett.
A főváros közgyűlése több kerületi önkormányzattal együtt három évvel ezelőtt kezdeményezte a jogszabály megváltoztatását. A közgyűlés vitájában is elmondtam, hogy egy nyilvánvalóan hibás jogszabályi rendelkezés végrehajtásának erőltetése csak hosszan elnyúló jogvitákat, vagy ami még rosszabb, folyamatos tiltakozást és ellenállást eredményezhet, nem szólva az ellentmondásos jogértelmezésről. Az Alkotmánybíróság 2002. október 8-án kelt határozata - különös tekintettel a csatolt különvéleményekre - pont erre az ellentmondásra hívja fel a figyelmet.
Tisztelettel kérdezem államtitkár urat: milyen országos tapasztalatok összegződtek a Belügyminisztériumban a türelmi zónák kijelölésével kapcsolatban? Tervezi-e a kormány a jogszabály felülvizsgálatát? Milyen lehet megítélése szerint ilyen ellentmondásos helyzetben, akár átmeneti időszakra szólóan is egy önkormányzat jogkövető magatartása?
Tisztelettel várom az államtitkár úr válaszát. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit