HERÉNYI KÁROLY

Full text search

HERÉNYI KÁROLY
HERÉNYI KÁROLY (MDF): Köszönöm. Államtitkár úr, ön vagy téved, vagy nem kellőképpen tájékozott. Az európai uniós csatlakozás különleges feladat elé állít minket. Az Európai Bizottság 77/388/EEC irányelve javasolja a szálláshelyi szolgáltatások, éttermi szolgáltatások, vendéglátás területén a legkedvezőbb, 5 százalékos áfakörbe való sorolást.
(16.20)
Az Európai Unióba történő belépésük idején a hasonló fejlettségű országokban a szállodai szolgáltatás áfája Portugáliában 5 százalék, Spanyolországban 7 százalék, Görögországban 8 százalék volt, de a belföldi turizmusáról is híres Franciaországban is 5,5 százalék jelenleg. Nálunk ezek a kulcsok ma átlagban 12 százalékon vannak, és a jelenlegi beterjesztett törvénymódosítás 15-re akarja őket emelni.
Komolyan gondolja-e a tárca, hogy ilyen körülmények között a versenyképesség, amiről olyan sokat beszélnek, és a programjukban is sok említést tettek, valóban megtartható, és a magyar idegenforgalom és turizmus tudja-e állni a versenyt ilyen feltételekkel a külföldi vetélytársakkal szemben?

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit