KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF

Full text search

KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF
KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! A válaszát nem tudom elfogadni. Ön is jól tudja, hogy annak idején az 5 forintos adó bevezetése adócsökkentés volt, mert a bort 11 százalékos forgalmi adó terhelte - az jóval nagyobb összeg volt.
Ugyanakkor azért sem tudom elfogadni, mivel annak idején, 1999-ben a miniszter úr még csak nem is lassan és érthető módon, hanem a megszokott arrogáns stílusában azt mondta: “Idézem még egyszer, a szőlő- és bortermelés számtalan hátrányos helyzetű régióban családok ezreinek az egyetlen megélhetési forrása. Az Európai Unió bortermelő országainak többségében a természetes bor nulla kulccsal szerepel a jövedéki törvényben. Méltánytalan lenne, ha ez a többletadó terhet jelentene a termelőknek.”
Miniszter úr, önnek a kormányülésen is ezt kellett volna képviselnie. Megjegyzem, ha lassan és érthető (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) módon mondta volna, mára akkor sem lenne hitele egy akkori kijelentésének.
Köszönöm a figyelmet, nem fogadom el a választ. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit