NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (MDF): Mivel a tanulók az ország minden tájáról érkeznek, több ezer fiatal ismerkedik meg Körmenddel, és viszi szerte jó hírét. Az objektum maga is kitűnő adottságokkal rendelkezik: saját tulajdonú lőtérrel, gyakorlótérrel és sportkombináttal, valamint egy négyszáz fős kollégiummal. (Az elnök megkocogtatja a csengőt.)
Mindezen tények alapján csak remélni tudjuk, hogy tévesek azok az információk, melyek szerint a körmendi rendészeti szakközépiskola megszüntetését tervezi a Belügyminisztérium.
(14.40)
Ez azért is megdöbbentő, mivel egy kitűnő szakmai színvonalon működő, értékes hagyományokkal bíró intézményről van szó. Nyilván okkal helyezték el itt 1992-ben a Határőrség Központi Múzeumát, mely évente több ezer látogatót vonz. (Zaj.)
A megszüntetést költségvetési szempontok nem indokolhatják, hiszen másutt kellene pótolni a kieső oktatási és elhelyezési kapacitást, ez pedig többletköltséggel járna. (Folyamatos zaj.) Elég, ha csak az ebből fakadó beruházási és a határrendészképzés szerkezeti struktúrájának átalakítási többletköltségeire, valamint a felmerülő személyi kiadásokra gondolunk.
Mi lesz a csak itt létező távoktatás és múzeum sorsa? Ezekre a kérdésekre várnak választ nemcsak a térség választópolgárai, de a határrendész hivatást örömmel választani kész, ám a mendemondák nyomán elbizonytalanodott fiatalok is. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Reméljük, a megszüntetést tervezők szeme előtt…

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit