KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kedves Kosztolányi Képviselő Úr! Meggyőződésem, hogy semmiféle banktitkot nem sértettem. Arra utaltam, hogy az önökhöz közel álló egyik napilapban megjelent egy tulajdonképpen banktitkokat tartalmazó egyoldalas cikk, amely feldolgozta az Inter-Európa Banknak a bizonyos időszakra eső történetét. Önök - már Tóth Károly utalt erre - a 87-88. pontban megjelölik bizonyos konkrét pénzügyi tranzakciók időpontjait. Erre mondtam, hogy föltehetőleg önök ezt az Inter-Európa Bankból szerezték, és én mondtam, hogy úgy érzem, ez talán banktitkot sért, de ezt önök írták le, nem pedig én.
Azt sem mondtam, hogy Simicska Lajos érintett ebben a folyamatban. Szijjártó Péter megszólalására utaltam, aki azt mondta, hogy azért nem lehet a volt kormánytagokra kiterjeszteni ezt a vizsgálatot, mert ők megtették a nyilatkozatot, hogy nem voltak ügyfelei a K&H-nak. Én meg azt mondom, hogy a kapcsolat régebbi a Fidesz esetében, és ezt bizonyítottam, mintsem hogy egy ilyen nyilatkozattal le lehetett volna tudni ezt a kérdést.
És hogy, tisztelt képviselő úr, hogy kerültek költségvetési pénzek állami cégekhez, erről a zárszámadás keretén belül érdemes lesz vitát folytatni. Ha eljött volna a zárszámadási vitára, ha elolvasta volna az Állami Számvevőszék véleményét, akkor rájött volna arra, hogy bizony itt egy nagyon súlyos problémával állunk szembe, amit a Fidesz-kormány idején indítottak el; vagyis, hogy költségvetési pénzeket állami társaságokba, minisztériumok társaságaiba vittek be ellenőrizetlenül, szabályozatlanul. Ez egy más probléma, ezzel igenis foglalkozni kell. Örültem volna, ha erre is, mondjuk, egy vizsgálóbizottságot javasolnak.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit