DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Én azt hiszem, hogy időszerű végre kimondani e Ház falai között egy meglehetősen keserű igazságot: ha ma van baj a magyar gazdaságban - és van baj a magyar gazdaságban -, akkor annak a gyökerei a Széchenyi-tervben rejlenek. (Derültség, közbeszólások a Fidesz soraiból.) Nem magában a Széchenyi-tervben… (Babák Mihály közbeszól.) Nyugodtan meg lehet nyomni a gombot, képviselő úr, ön is fog újra szót kapni. Nem magában a Széchenyi-tervben természetesen, hiszen mint Göndör képviselőtársam rámutatott, az országban lévő több mint 900 ezer vállalkozásból nem egészen 10 ezer kapott belőle, ez érdemben sem pró, sem kontra nem befolyásolja a gazdaság növekedését (Babák Mihály és Birkás Tivadar közbeszól.), hanem az a gazdaságfilozófiai váltás, amely az Orbán-kormányban 2000 folyamán világosan megmutatkozott, amelyhez köthető a gazdasági miniszteri poszton bekövetkezett váltás, és amelynek következménye egyébként a Széchenyi-terv meghirdetése. Ez a filozófia azt mondja, hogy ne a piac mondja meg, hogy ki az, aki megkeresi a pénzt, és én otthagyom nála, hogy fejleszthessen, beruházhasson, hanem én fogom megmondani, én osztom ki pályázat alapján a pénzt azoknak, akikről úgy gondolom, hogy majd ők megérdemlik, hogy fejleszthessenek.
Azt tetszett mondani, hogy ne morzsákat, hanem karéjt adjunk. (Bernáth Ildikó felé:) Tisztelt Képviselő Asszony! Adtunk karéjt, a forint sáveltolása, és az euró-forint árfolyam megváltozása az exportáló magyar vállalkozókat 600 milliárd forint többletnyereséghez juttatta, ez 15-20 Széchenyi-terv, tisztelt képviselő asszony, és ezt nem a kormány mondta meg, hogy ki kapja meg, hanem aki tudott élni a lehetőséggel, aki tudott exportra termelni, az kapta meg.
Ez a különbség a két gazdaságfilozófia között, tisztelt képviselőtársaim. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit