DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Lassan kezd ez a vita arra az orvosi diadaljelentésre emlékeztetni, miszerint a műtét remekül sikerült, csak a beteg halt meg. Önök számtalan változatban elmondták, hogy milyen sikeresen működött a Széchenyi-terv, egyáltalán működött a Széchenyi-terv. (Babák Mihály közbeszól.) Továbbra is meg lehet nyomni a gombot, képviselő úr, tessék nyugodtan kérni a teremőröktől nyugtatót, és azt pohár víz mellé meg fogják hozni. (Babák Mihály: Eszemben sincs idegeskedni.)
Én azt gondolom, míg önök elmondják, hogy milyen sikeresen működött a Széchenyi-terv, közben sajnos az a tény, hogy a magyar gazdaság növekedése negyedévről negyedévre mérséklődött. Akkor tessék kedves lenni nekem megmondani: miben áll a Széchenyi-tervnek az a hallatlan sikeressége, ha ezenközben a magyar gazdaság növekedése meg folyamatosan mérséklődik? Új és új közgazdasági elméleteket hallunk arról, hogy a felzárkózó gazdaságokban milyen jó a belső piacra termelni, és a belső piac húzóhatását kihasználni. Tisztelt Képviselőtársaim! Egy felzárkózó gazdaságban, ha a belső piacra termelünk, az azt jelenti, hogy a nemzetközi élvonallal való versenyt nem vállaljuk, akkor pedig óhatatlanul lemaradunk. Tessék egy futóversenyre gondolni: az a futó, aki ellenféllel együtt fut, sokkal jobb eredményt ér el, mint akinek csak a stopperóra az ellenfele.
Ami pedig azt illeti, hogy a mi kormányzásunk idején ki és mikor mit tett tönkre, tisztelt Fónagy képviselő úr, '94 és '98 között olyannyira tönkretettük ezt a gazdaságot, hogy önöknek 1998-ban 5,5 százalékos éves gazdasági növekedéssel adtuk át. Ezt önök az időszak végére sikeresen levitték 3 százalék alá. Ami pedig a '88-as tönkretételt illeti, képviselő úrnak ebben többé-kevésbé igaza van, nem az az egy szál év, hanem az a korszak csakugyan tönkretette a magyar gazdaságot, de amennyire 1988-ban én hatalmon voltam, annyira ön is hatalmon volt, képviselő úr. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Így van! - Taps az MSZP soraiból. - Dr. Fónagy János: Nem is vagyok rá büszke.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit