GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Asszony! Lassan kezdem megérteni, hogy hozzászólásának a döntő idejében miért 2003-ról beszélt, és nem 2002-ről, mert ott a bajok gyökerei bizony még a Fidesz-kormányzás következményei. Örülök - mert magamnak is kiírtam a számot -, hogy kimondta saját maga: a 900 ezer vállalkozásból kevesebb mint 10 ezren jutottak a Széchenyi-tervben valamilyen morzsához. Tehát teljesen világos és egyértelmű az ön által annyira védett kis- és közepes vállalkozók számára, hogy ez klientúraépítés volt. Az internet akkoriban tele volt azzal, hogy a bizottság egyhangúlag támogatta, de az akkori gazdasági miniszter, Matolcsy úr éppen elutasította a pályázatot.
(18.30)
Képviselő asszony, mivel tudom, hogy gyakorlata van, tegye a szívére a kezét: csak nem azt tetszik gondolni, hogy azért szűntek meg a munkahelyek, mert 2002-ben kormányváltás következett be? Ha véletlenül ezt hinné, akkor én a következőt javaslom, benne van a költségvetési zárszámadási dokumentumokban: a gazdasági növekedés, miközben önök a Széchenyi-tervről ilyen gyönyörűen beszélnek, egyfolytában csökken. Képviselő asszony, ha igaz, hogy a Széchenyi-terv élénkíti a gazdaságot, akkor most a gazdaságnak valahogy gyorsvonati sebességgel kellene fölfelé robognia. Nem igaz, lefelé ment egyfolytában.
Mivel beszélt 2003-ról, de már ez 2002-ben igaz, azzal, hogy a személyi jövedelemadóban engedményt tettünk a minimálbérnél azzal, hogy nem kell adót fizetni, azzal, hogy az egészségügyi járulékot, amelyet önök évről évre emeltek - a fix összegűt -, már csökkentettük, azzal, hogy a beruházásokhoz minden vállalkozó számára - nem egyes kijelöltek, minden vállalkozó számára - él a beruházások utáni társasági adókedvezmény és a hitelkedvezmények minden olyan vállalkozás számára, amelynek van piaci, üzleti terve, tud eredményesen gazdálkodni, lehetőség van. Ez az, ami mindenkire igaz, képviselő asszony, és ez tartozik a 2002-es zárszámadáshoz.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit