DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! Képviselőtársaim! Néhány tényadatot szeretnék közölni: 2002-ben egy igénybe vevő átlagosan 94 ezer forint adókedvezményt vett igénybe a lakáshitelekkel kapcsolatos adókedvezmény jogcímén. Összességében ez a kedvezmény 220 ezer hitelfelvevő esetében volt elméletileg igénybe vehető.
A lakáskedvezményekkel kapcsolatos döntések az előző kormány időszakában úgy születtek meg, hogy a használt lakás vásárlásához kapcsolható kedvezményeket a kormányzati ciklus utolsó hónapjaiban léptették életbe, ebből következően a 2003. év az első olyan év, amelyben ennek a nagysága jelentős mértékben befolyásolja a költségvetést.
Egyébként összességében a szóba jöhető hitelek közül az újlakás-építési hitelek kevesebb mint egyharmadot tesznek ki, sokkal inkább a használt lakás vásárlásával kapcsolatos hitelek azok, amelyek jelentősebb mértékben felvételre kerültek, és így az adókedvezmény érvényesítésénél is ezt a hitelfajtát lehetett számba venni.
Az a határozott elképzelésünk az átalakításnál, mert hangsúlyozni szeretném, hogy meg nem szűnik, viszont szeretnénk az adókedvezményt olyan módon átalakítani, amelyben az úgynevezett kisemberek, az ön által is fontosnak tartott fiatalok, pályakezdők minél nagyobb arányban és minél nagyobb számban igénybe tudják venni ezeket a kedvezményeket. Éppen ezért, a már önök által is ismert és benyújtott javaslat szerint, a lakástámogatási rendszer egésze igazságosabbá tételének részeként, a 120 ezer forintos éves adókedvezmény továbbra is igénybe vehető lesz. Az új lakás vásárlásához felvett hitelek esetében 40 százalékos mérték lesz a törlesztőrészletekből figyelembe veendő - a többit pedig majd a következő egy percben.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit