HERÉNYI KÁROLY

Full text search

HERÉNYI KÁROLY
HERÉNYI KÁROLY (MDF): Tisztelt Miniszter Asszony! Tisztelt Ház! Mint tudjuk, jó néhány hete roppant kellemetlen helyzetben vannak Fonyód és Fenyves lakói, hiszen több mint két hete egy tőzegtűz történt, és ennek az elfojtása azóta sem járt sikerrel. Két feltétele van a tűz elfojtásának: az egyik, hogy akik részt vesznek a mentési munkálatokban, megfelelő anyagi eszközökhöz jussanak, a másik pedig az, hogy az oltáshoz szükséges víz rendelkezésre álljon.
Hála istennek, ebben a kérdésben nincs politikai nézetkülönbség, kormányoldali és ellenzéki képviselők igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy a helyi lakosság kellemetlenségei minél előbb megszűnjenek. Örömmel értesültünk és tudtuk meg, hogy miniszter asszony a vis maior katasztrófaalap feltöltésére 10 millió forintot ígért, tehát az önkormányzatok, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a tűzoltóság megsegítésére ez a pénz talán elég lesz, és talán közelebb segít a megoldáshoz.
A másik örvendetes dolog, hogy végre megszületett egy döntés a Környezetvédelmi Minisztériumban, engedélyezik a Balatonból a vízkivételt. Hiszen itt olyan mennyiségű vízre van a több mint 100 hektár eloltására szükség, amelyet csak a Balatonból való vízkiemeléssel lehet megoldani.
Van azonban egy harmadik probléma, amit nem tudunk megoldani jelen pillanatban, ez pedig közlekedési gond. Aki járt arra este, sötétedés után, és tapasztalta, hogy az est leszálltával hatalmas füst is rátelepedik a településre, és rátelepedik a 7-es útra, akkor az tudja, hogy ott milyen veszélyes a közlekedés. A látótávolság időnként valójában csak egy-két méter. Ehhez képest a Közútkezelő Kht. éppen most tért át az őszi és téli rendre, amikor ott 70 kilométerben engedélyezi a sebesség betartását. Viszont semmiféle eszköze és lehetősége nincs arra, hogy veszélyt jelző táblákat, sebességkorlátozó és villogó sárga fényű egyéb eszközöket helyezzen ki.
Ebben kérném miniszter asszony segítségét és támogatását.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit