DR. CSÁKY ANDRÁS

Full text search

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Megragadom az alkalmat, hogy elmondjam, Medgyasszay László azért nem érkezett még be, mert nem tájékoztattak minket arról, hogy ön fel fog szólalni, ezért mint egyszerű képviselő én mondom el, hogy a lakosság, a gazdák hogyan értékelik jelenleg a tárca tevékenységét.
Nem múlik el olyan parlamenti beszámoló a részemről, nem múlik el olyan fórum, ahol a vidék lakossága számtalan kérdést ne tenne fel azzal kapcsolatban, hogy mi lesz velük, ki fogja megvenni a tejüket, a terményüket hova fogják tudni eladni; milyen formában tudunk becsatlakozni abba a támogatási rendszerbe, amelyet folyamatosan hirdet a kormányzat. S mivel ez nem a szakterületem, ezért nyilvánvalóan csak a kormány által kommunikált propagandát tudom én is ismételni, ami messze nem elégíti ki a gazdákat.
Önmagában az ismeretlentől való félelem, úgy gondolom, természetes reakciója az embernek, de azok a családok, akik egész életüket, egész jövőjüket, gyermekeik jövőjét a mezőgazdaságon belül képzelik el, s ezért az elmúlt évtizedben-évtizedekben nagyon sokat áldoztak, joggal félnek. Azt már megtapasztalhattuk az Európai Unió más területein is, hogy számunkra kicsit túlbürokratizáltnak tűnik az egész rendszer. Miniszter úr is említette, hogy pontos elszámolás, szigorú feltételek teljesítése esetén lehet ezekhez a mindig jövő időben elhangzó juttatásokhoz hozzájutni.
A magyar vidék azt kérdezi, hogy ki fog nekik segíteni. Önök a falugazdász-hálózat átalakításával, egy új rendszer kiépítésével iszonyú késésbe kerültek. Úgyhogy nagyon jó lenne, ha egyszer már a miniszter úr, amikor napirend előtt itt felszólal, nem jövő időben, hanem múlt időben mondana valami érdemlegeset a gazdáknak.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit