DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Nem szeretném a képviselő urat kiábrándítani a parlamenti vita fontosságából, de nem a parlamenti vitanapot követő időpontban alakult ki az a javaslat, amely javaslat beterjesztésre került a parlamenthez a kormány szerdai döntését követően.
Ellenben szeretném abban megerősíteni a képviselő urat, hogy az ön által példaként felhozott család a 7 millió forintos hitelével igénybe fogja tudni venni az adókedvezményt a későbbiek során is, ha megfelelő jövedelemmel fog rendelkezni.
(16.00)
Ezt azért tartom fontosnak elmondani, mert az ön által mondott tipikus család esetében semmifajta korlátozás nem érvényesül a most érvényes javaslat szerint, érvényesül viszont azoknál korlátozás, akik nagyon nagy összegben kaptak az államtól kedvezményt, részben a kedvezményes kamatozású hitelen, részben pedig az adókedvezményen keresztül. Azaz ez a javaslat, amely most megfogalmazásra került, az igen magas jövedelemmel rendelkezők esetében nem teszi lehetővé az igénybevételét a lakáskedvezmény adókedvezményes megoldásának, és nem teszi lehetővé azok esetében sem, akik nagyon nagy összegű hitelt vettek fel, megint csak azért, mert valószínűleg nem az átlagos jövedelemmel rendelkeztek, ezért voltak hitelképesebbnek vagy nagyobb összegű hitelre képesnek minősíthetők a pénzintézetek által.
Szeretném még azt is megerősíteni, hogy az eddig elhangzottak szerint az ön hivatkozásában nem volt húszéves garanciája senkinek sem arra, hogy adókedvezményt tudjon igénybe venni, ellenben a mostani javaslat szerint a hitelfelvétel évében és az azt követő négy évben valóban lesz arra garanciája, hogy igénybe tud venni adókedvezményt is a felvett hitel törlesztőrészleteinek megfizetése következtében. Továbbá azok számára, akik a korábbi időszakban vették fel, és már kifutna az ötéves időkeretből az adókedvezményes jogosultságuk, kétévi átmeneti időszakban továbbra is biztosított lesz az adókedvezmény igénybevétele.
A rendszer tehát az igazságosság irányába, az alacsonyabb jövedelműeknek a nagyobb kedvezményezettség irányába tesz lépéseket, és a következő évekre nézve is garanciákat tartalmaz. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit