DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES

Full text search

DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES
DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Hogy ki nem akar vizsgálóbizottságot, azt most a kedves rádióhallgatók abból fogják megtudni, hogy én a részletes vitában a 4., 5. és 6. javaslathoz kívánok hozzászólni. Részletes vita van, kedves Szabó képviselő úr, nem tudom, hogy ki nem támogatta a részletes vitára bocsátást. De a 4., 5., 6. javaslat előterjesztője, Csiha Judit nincs itt, Wiener György nincs itt, Tóth Károly már elment.
Akkor talán a jegyzőkönyvből meg fogják tudni, hogy a 4. pont azt javasolja, hogy a bizottság tagjainak csak olyan képviselő választható meg, aki C típusú átvilágításon átesett. Nem tudom, a szocialisták miért misztifikálják ezt az úgynevezett C típusú átvilágítást, hiszen a nemzetbiztonsági kérdéseket a nemzetbiztonsági bizottság vizsgálja, ott C típusú emberek ülnek, a rendészeti bizottságnak is vannak feladatai a bűncselekménnyel kapcsolatosan, és a vizsgálóbizottság az általános politikai felelősséget akarja kideríteni, és a nyilvánosság elé tárni. Ehhez képest önök azt akarják, hogy csupa C típusú, úgymond átvilágított képviselő legyen ebben a bizottságban, ami újabb másfél, de legkevesebb egy hónap időveszteség a 6. ponttal kapcsolatosan.
Önök azt mondják, hogy hat hónap alatt be kell fejezni. Ha át kell világítani a C típusú tagokat, akkor egy hónap már eleve odavész, Szabó úr, mert ebbe a bizottságba nem a nemzetbiztonsági embereket meg nem a rendészeti embereket kell beültetni, hanem itt pénzügyi kérdésekről, költségvetési kérdésekről van szó. Arról pedig nem is beszélek, hogy önök ezeket a dolgokat már eljátszották, ugyanezt az elnökséggel, a C típusú átvilágítással, az időhatárral akkor, amikor a miniszterelnökük, a D-209-es titkos ügynök lebukott, lelepleződött, és az akkori vizsgálóbizottság (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) éppen azért nem jutott semmire, mert ugyanezekkel a javaslatokkal akkor sajnos nem lehetett megoldani azt a problémát, ami nemzetközi botrány.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit