DR. PÓSÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. PÓSÁN LÁSZLÓ
DR. PÓSÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Államtitkár Úr! Magyar Bálint az elmúlt hetekben sikerként nyilatkozott arról, hogy a Sulinet Expressz-program keretében 13 ezer vásárlás történt, közel egymilliárd forint értékben. A 13 ezer vásárló azonban kevesebb mint 1 százaléka azoknak, akik jogosultak lennének a kedvezményes vásárlásra. Közülük is csupán minden harmadik vásárolt számítógépet, azaz a másfél millió jogosultból 3700. Kétharmaduk digitális fényképezőgépeket, DVD-lejátszókat, színes nyomtatókat vett. Ha minden eddigi vásárló él a 60 ezer forintos adókedvezménnyel, akkor mindehhez önök közpénzből 780 millió forint támogatást adnak. Magyar Bálint az adófizetők pénzéből gyakorlatilag ingyen szétosztogatott néhány ezer luxuscikket, hiszen az adatok egyértelműen mutatják, hogy az érintettek elsősorban nem számítógépeket vásároltak.
Ezzel párhuzamosan azonban önök sorra hozzák a gyermekes családokat és a fiatalokat megnyomorító intézkedéseket. Jelentősen emelkedett a diákigazolvány ára, drágult a diákhitel, csökkentik a gyermekek után járó kedvezményeket, a lakáshitelek támogatását, kétszeresére emelik a diákjegyek és bérletek árát. Miniszterként azonban Magyar Bálint és a tárca nem ezek ellen az intézkedések ellen emeli fel a szavát, hanem további vásárlásokra szólítja fel a pedagógusokat. Sokak szerint Magyar Bálint vagy a Róbert bácsi, vagy az informatikai cégek lobbistája. Hogy ezt eldönthessük, kérem, válaszoljon a következő kérdésekre:
Ön szerint többet ér egy DVD-lejátszó, mint az, hogy a gyermekek elfogadható körülmények között éljenek? Fontosabb a fényképezőgép, mint az, hogy a kisdiák hét végén hazautazhasson a kollégiumból a családjához? Kinek az érdekeit képviseli a miniszter, az informatikai lobbiét vagy a családokét? Nem érzi visszatetszőnek és összeférhetetlennek a vásári kikiáltó szerepét a miniszterséggel?
Várom válaszát. (Szórványos taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit