ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (MDF): Nagyon köszönöm, elnök asszony, a szót. Itt az államtitkár úrral nem akarok én oly mértékű és mélységes vitát folytatni, de szeretném jelezni, hogy például az a cég, amelyiknek az átadásán ön is ott volt, a várostól az adókedvezményt nem kapta meg. És ha minden egyes kedvezményt elvonunk a gazdasági társaságoktól, azoknak az adóknak, áfaátalakítási rendszernek, amivel sújtjuk a mai magyar gazdasági társaságokat, sajnos tényleg az lesz a következménye, hogy egyrészt a gazdasági társaságok is padlót fognak, másrészt ezek a hatások ki fognak hatni a közintézményekre és rajtuk keresztül az állampolgárokra is.
Az egy hiú ábránd, hogy ha a szolgáltató, aki egyben a kereskedő is, hisz az Uniónak az alapelve az, hogy a tőkepiacot és a monopóliumot próbálja meg szétválasztani, ott, ahol együttműködik a kettő, az valamilyen mértékben nem fog átterhelődni az állampolgárra. Sajnos ez a folyamat mélységesen fogja érinteni az állampolgárokat, és félek attól, hogy az áfaátsorolással, valamint a különböző adónemeknek a növelésével vagy a bevezetésével, hiszen ez egy új adónem bevezetése, az állampolgárok szembesülni fognak azzal (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy nem 15, hanem esetlegesen 20 százalékos szolgáltatói díjnövekedés fog bekövetkezni Magyarországon.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit