SZÁSZFALVI LÁSZLÓ

Full text search

SZÁSZFALVI LÁSZLÓ
SZÁSZFALVI LÁSZLÓ (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársaim! Elveszni látszik a remény - elveszni látszik a remény, amely talán még sokakban élt a kormányprogram vitája és elfogadása után. A kormányprogram első mondataiban a következők olvashatók: “A kormány újra akarja éleszteni hazánkban a reményt.” A szocialista kormány elmúlt másfél éves kormányzása következtében a mustármagnyi remény is elveszett, és ha maradtak is bizakodó, talán baloldali érzelmű állampolgárok, az elmúlt három hónap alatt ők is kijózanodhattak.
Az egyik oldalon az elmúlt hónapokban a legsúlyosabb korrupciós és gazdasági bűncselekmények elérték a szocialista kormányzati köröket is, ugyanakkor vidéken az önkormányzatokban tovább folytatódtak a mindent elsöprő szocialista tisztogatási akciók. Például hadd említsem Sárospatak esetét, ahol a helyi szocialista többségű testület, sok helyi párt és civil szervezet, többek között az SZDSZ tiltakozása ellenére botrányos módon ellenjelölt nélkül távolított el szakmailag felkészült, mindenki által támogatott iskolaigazgatókat.
Tisztelt Képviselőtársaim! Hosszan lehetne idézni a már teljesen elavult kormányprogramból, ám csak egy gondolatára hadd emlékeztessem önöket: “A kormány fordulatot hajt végre a demokratikus intézmények működésében, elszámol és elszámoltat a közpénzek minden fillérjével.”
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Nem sikerült. Ami viszont sikerült, az balkáni fordulat, az a régi nómenklatúra és a hálózat tevékenységét idézi fel a magyar társadalom előtt. A K&H-brókerbotrány, az Állami Autópálya Kezelő Rt. milliárdos nagyságrendű közpénzekkel való tudatos visszaélése, valamint az Inter-Európa Bankban történt pénzmosás ténye immár elérte a kormányzati köröket és magát a kormány fejét is. Reméljük, senki nem gondolja komolyan azt, hogy ma Magyarországon egy bankból több milliárd forintot ki lehet vinni készpénzben a bank legfelső vezetésének tudta nélkül. Minden tisztességes magyar állampolgár azt kéri, azt követeli, hogy a kormányzati bróker-bankár érdekérvényesítő egylet ámokfutásának legyen már vége, és egy nemzeti érdekeket érvényesítő kormány vezesse az országot. Nem lehet egy társadalmat morális tartás nélkül, egyéni gazdasági érdekek mentén vezetni. Az erkölcsöt, tisztelt miniszterelnök úr, nem lehet kétfelé osztani, politikai és üzleti erkölcsre, az erkölcs csak egy és oszthatatlan lehet.
Kedves Képviselőtársaim! Ravasz László református püspök azt mondta: “A rosszak a jókból élnek.” Majd hozzátette: “A legnagyobb vereség a világon megszokni a rosszat.”
Tisztelt Ház! Most itt tartunk. Olyan kormánya van az országnak, amely az élet természetes részeként akarja elfogadtatni velünk a rosszat, a mocskot, a szennytömeget, amely a szocialista brókerkormány bizonyos egységeit, fő bankároligarcháit elérte, amely hazugságokkal, tagadással és nagyotmondással akarja eltakarni az immár eltakarhatatlant. Mára az is a napnál világosabbá lett, hogy ez a bankár-bróker érdekérvényesítő egylet nem hajlandó önként és gyorsan, magát szemérmesen elszégyellve és bocsánatot kérve eloldalogni, hanem képes a Szocialista Pártot, a kormányt, sőt magát a magyar társadalmat, a közbizalmat és Magyarország jó hírét is önmaga alá temetni, csak hogy mindent és mindenkit bemocskoljon, ha már ők lebuktak.
Tisztelt Országgyűlés! Európai polgári demokráciát akarunk ebben az országban vagy keresztapákat? Demokratikus jogállamot és európai erkölcsi normákat az élet minden területén vagy szocialista erkölcsöt vadkapitalista bankártálalásban? A Magyar Demokrata Fórumnak és minden tisztességes pártnak, minden állampolgárnak, az egész magyar társadalomnak létérdeke, hogy a magyar politikai közélet megtisztuljon, az az erkölcsi posvány és mocsok, amely lassan elönti a politikát és bizonyos kormányzati köröket, végérvényesen eltűnjön.
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Önök a nagy adatrablás során már elrabolták (Az elnök jelzi az idő leteltét.) több millió magyar állampolgár személyes adatait…

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit