DR. HORVÁTH JÁNOS

Full text search

DR. HORVÁTH JÁNOS
DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Az, hogy a rendszerváltó Országgyűlés akkor nem tette meg, az nem jelenti azt, hogy az helyes volt. Engedtessék meg, hogy tizenvalahány évvel később véleményt mondjak róla. Ha én itt lettem volna - nem voltam itt -, akkor biztos vagyok benne, hogy ennek hangot adtam volna akkor is. De hát akkor az a törvényhozás, annak a végtelen bölcsessége azt teremtette, amit megteremtett; azzal élünk. Az, hogy a kerekasztal, meg szögletes asztal, meg mi minden nem foglalkozott vele, mert nyilván elég sok dolguk volt a kerekasztalos embereknek, és ez akkor a prioritások listáján nem látszott olyan fontosnak, én ezt is megértem, hogy is mondjam: megértem, szimpátiával.
Azzal viszont, képviselő úr, hogy most nincs az országban az a légkör, nincs egy alkotmányozó légkör, engedtessék meg, hogy ezzel vitába szálljak. Talán éppen egy ilyen valami, egy alkotmányozás, egy alkotmánynak a szüksége és szelleme és arra való szomjúság hozhatja össze a társadalmat, a nemzetet, az országot, és túlnézni azon, amit egyesek úgy emlegetnek, hogy árokásás, mások úgy emlegetik, hogy sárdobálás.
Beszéljünk az alkotmányról! Mert az alkotmányunkban olyan dicső és nagy dolgok lettek megfogalmazva, és Magyarország valóban haladt azokban az esztendőkben. Az idegen megszállás alatt demokráciát építettünk! A New York Times azt írta, hogy Magyarország a demokrácia fellegvára, 1946-ban, és szerte a világon ez volt a nézet. Újjáépítettünk, forintot csináltunk, haladtunk a szolidaritás felé. Volt egy gyalázatos szovjet puccs, ami ezt megakadályozta, de az nem teszi a mi alkotmányunkat kevésbé… Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit