FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Medgyasszay László képviselőtársam nyújtott be 4. sorszámmal egy módosító indítványt. Az általános vitában többen kifogásoltuk, pontosabban értelmetlennek láttuk az 1. pont létezését. Aki elolvasta, megértette: az nem szól semmiről. Sem önmagunkat, sem az elmúlt kormányt, sem a jelenlegit nincs itt most értelme dicsérni, és azt fejtegetni, hogy hány százezer őstermelőnek, családi gazdálkodónak szeretnénk segíteni. Ezekből a dicséretekből és ígéretekből kapnak ők eleget, de ez a helyzetükön általában nem szokott segíteni.
Ezért aztán teljesen egyetértek Medgyasszay László képviselőtársammal, akinek a javaslata arról szól, hogy ezt az 1. pontot, ami egy értelmetlen pont önmagában, hagyjuk el, és ehelyett valami értelmeset írjunk oda. Úgy gondolom, hogy Medgyasszay László képviselőtársam erre törekedett, amikor megfogalmazta, hogy milyen támogatást kellene biztosítani az Európai Unió költségvetéséből biztosítottakon túl. Gyakorlatilag azon még lehet esetleg közösen gondolkodnunk, hogy milyen struktúrában, milyen értékhatárhoz kötve, milyen százalékos mértékben, milyen kiindulóponttól számítva biztosítsunk a bruttó hazai össztermék mértékében vagy esetleg annál még magasabb összegben, évenkénti növekedési ütemben költségvetési támogatást. Mert aki most kezd kalkulálni a magyar gazdáknak nyújtandó támogatásról, rájön, hogy bizony-bizony az uniós forrás elég kevés lesz, ha kiszámolja, hogy az hány milliárd forint, és hogy mennyi milliárd támogatás van jelenleg is már a költségvetésben. Nos, az uniós támogatáson felül további nemzeti támogatás szükségletét írja le ez az 1. pontban módosított indítvány.
Köszönöm figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit