FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen. Majd újabb két percet fogok kérni. Most az államtitkár úr nagyon megdöbbentő dolgokat mondott. Egyrészt majd tisztáznia kell a mellette ülő pénzügyminisztériumi államtitkárral, aki épp az előző törvénytervezet vitájában fejtette ki, hogy a közpénzek elköltését hogyan kell nyilvánosságra hozni.
(21.50)
Most nagyon közel ülnek egymáshoz az államtitkár urak, legyenek szívesek rövid úton tisztázni, hogy akkor most annak a 60 milliárdnak a sorsát megtudhatjuk, vagy nem tudhatjuk meg, hogy mi történt. Ezt most önök rögtön meg is beszélhetik. Ha már ezen az úton elindultunk, értsünk egyet Veres János képviselő úrral, aki szerint meg kellene tudnunk.
A másik, amit Szanyi Tibor államtitkár úr vetett fel, hogy itt netán valami adatvédelmi törvény problematika is felmerülne. Kérdezem én, államtitkár úr, hogy önnek akkor hogy volt bátorsága több alkalommal megjegyezni, hogy Font Sándor képviselő úr a fagykártámogatásnak az egyik részese és kedvezményezettje volt az ültetvényei kapcsán. Már csak azt nem értem, hogy önben hogy fér meg az a kettős filozófia, amely szerint egyszer tilos, egyszer meg ön éppen ennek a filozófiának ellenkezőjét bizonyítja be itt a parlamentben. Persze, én arra büszke vagyok, hogy sajnálatos módon kellett fagykártámogatást igénybe vennem, mert van négy hektár saját gazdálkodású területem, amin szőlőt és gyümölcsöt termelek, és voltam olyan sors sújtotta, mint a sok százezer gazdatársam, akinek bizony a téli fagy százszázalékos kárt okozott az elmúlt évben. Egyébként most is ugyanez elé nézünk. Úgyhogy lehet előre gondolkodni, mint ahogy a polgári kormány ezt megtette, hogy hogy kell majd a fagykártámogatásról gondoskodni.
Csak nagyon kérem, államtitkár úr, ezt a kettősséget önmagában tisztázza, hogy ön most törvényt sértett vagy nem, amikor a nevemet említette itt, vagy pedig az az eljárás az igaz, amit Veres János képviselő úr mond. Márpedig 60 milliárd közpénz elköltéséről önöknek számot kell adniuk.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Domokos László: Helyes! - Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit