FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Medgyasszay László képviselőtársam a 14. sorszám alatt nyújtott be egy módosító indítványt. Úgy érzem, hogy nagyon lényeges ponton szeretne javítani a beterjesztett határozaton. Ugyanis ha csak beszélünk mindazokról a kérdésekről, amelyek felmerültek, hogy miként tudunk még segíteni a magyar gazdálkodókon, hogyan tudjuk versenyképessé tenni őket, ha csak nagy ígéreteket teszünk, az - mint előbb is említettem - várhatóan nem fog rajtuk segíteni. Ezért Medgyasszay László képviselőtársam, kibővítve az eredeti beterjesztést, a 3. számú pontban konkretizálja, hogy melyek azok a területek, ahol biztosan jó lenne, ha tudnánk segíteni, mert mint említettem, az uniós támogatások csak részben lesznek akkorák, mint amekkora összegben ma a magyar mezőgazdaság támogatást kap.
Ezért ezek a javaslatok véleményem szerint nagyon fontosak, többek között az, hogy alkossunk törvényt a mezőgazdasági üzemek forgalmazásának szabályozásáról. Ez egy nagyon lényeges rész. Nem fejtem ki, de eljutunk a termőföld vásárlásának, külföldiek általi vásárlásának a lehetőségéhez vagy éppen annak megakadályozásához. Legyen egy olyan megalapozott terv, amely az ágazat logisztikai és szövetkezeti fejlesztésének átfogó állami támogatására irányulna, és ami nagyon fontos - véleményem szerint 2004 májusáig ez megtehető -, hogy dolgozzon ki és indítson el a jelenleginél hatékonyabb, széles körű és hosszú távú, 15-20 év időtartamra vonatkozó hitelkonstrukciót egy nagyon komoly kamattámogatással és állami garanciavállalással.
Nos, ezek lennének azok a szükséges feladatok, amelyek az átfogó elvi hozzájárulás mellett (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) mindenféleképpen a magyar gazdák segítését szolgálnák.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit