KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF

Full text search

KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF
KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Valóban, az ajánlás arról szól, hogy az európai uniós közvetlen mezőgazdasági támogatások nemzeti kiegészítéséről szóló határozati javaslat. Az 1. pontot említettük, említette Font Sándor képviselőtársam is, említette az előbb a fideszes képviselőtársam is. Hogy a rádióhallgatók tudják, miről beszélünk és miért javasoltuk, hogy vegyük ki, felolvasom, mi is van ebben az 1. pontban - úgy látszik, az államtitkár úr sem olvasta el -, tehát nem a címben szereplővel egyező:
“Az Országgyűlés kifejezi azt a meggyőződését, hogy az agrártermelők Európai Unióba való zökkenőmentes beilleszkedése és az ebből származó előnyök maximális kihasználása nemzeti érdek, amit eredményesen szolgálnak a rendszerváltást követő adósságrendezési programok. A programok eredményeként több mint százezer őstermelő, családi gazdálkodó, gazdasági társaság és szövetkezet uniós versenyképessége nőtt érzékelhetően, és vidéki munkahelyek tízezrei maradtak fenn.”
Erről beszélt a képviselőtársam, tehát ő jól beszélt, ön nem értette, hogy miről van szó.
Az 1. pontban foglaltaknak nincs köze a címhez, és a csatlakozáshoz sem, sőt tartalma is vitatható. Ma a magyar mezőgazdaság ugyanis rosszabb helyzetben van, mint egy évvel ezelőtt volt, gondoljunk csak a sertésfelvásárlási árakra, a baromfiágazat kilátástalan helyzetére vagy az egyre gyakrabban előforduló borhamisításra, bár mint tudjuk, a miniszter úr érdekes módon ezt a növekedést csökkenésnek értelmezte. És ezeket még hosszan sorolhatnám.
Az 1. pontban foglaltak eltörlését javasoltuk azért is, mert hangnemében és tartalmában - most már hallották a rádióhallgatók is - az ötvenes éveket idézi. Utoljára a kommunista diktatúra idején fordult elő, hogy az Országgyűlés határozatban dicsérte meg a kormányt.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit