CSERESNYÉS PÉTER

Full text search

CSERESNYÉS PÉTER
CSERESNYÉS PÉTER (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az országgyűlési választások előtti időszakban az autópályák építése fontos kampánytéma volt. MSZP-s és SZDSZ-s politikusok a valóságot elferdítve agitáltak e témában a polgári kormány ellen. Volt, aki a félig kész aszfaltozást gyalázta, ezzel próbálta a képzeletbeli árkokat betemetni. Voltak olyan képviselők, akik messze az épülő autópályáktól hirdették, hogy nem épült a polgári kormány idején egyetlen kilométer sztráda sem. Voltak olyanok, akik a budapesti nulla kilométerkőnél tüntetve tiltakoztak, sőt leleplezték a nulla kilométer megépült sztráda jelképes emlékművét.
Azt ígérték ezek a politikusok, hogy hatalomra kerülésük után haladéktalanul megkezdik az autópályák építését. Azonban bosszankodó csodálkozással vesszük észre főként mi, az M7-es autópálya nyomvonalának nyugati szakaszán élők, hogy a kormányváltás után már egy évet csúszik az autópálya-építés kezdete. Ígéretekből a választások óta is volt bőven, de ebből csak egy valósult meg igazán: az eddigi magyar fővállalkozót sikeresen kigolyózták az építésekből. A februári kormány-előterjesztésből, majd egy miniszteri válaszból megtudtuk, hogy az M7-es autópálya az MSZP és SZDSZ ígérete ellenére nem épül meg 2006-ig teljes hosszában, bár ezek után is néhányan hitegetik a választókörzetemben élőket a 2006-os befejezéssel.
Kérdezem ezért a tisztelt államtitkár urat: mikorra fog megépülni a Letenye-Nagykanizsa közötti pályaszakasz? Mikorra fog megépülni teljes hosszában a Budapest-Letenye közötti autópálya? Miniszterelnök úr szólt-e a februári kormányülésen annak érdekében, hogy az M7-es autópálya hátralevő szakasza 2006-ig épüljön meg, mivel ő megígérte a Nagykanizsán és a város környékén élő embereknek, hogy segíti a város és városkörnyék gyors fejlődését?
Kérdezem, hogy az ön SZDSZ-es minisztertársai, Magyar Bálint és Kovács Kálmán vittek-e valamelyik kormányülésre nulla kilométer megépített autópálya feliratú táblát, s a tábla felmutatásával tiltakoztak-e az ellen, hogy egyetlenegy kilométer autópálya építése sem történt meg az elmúlt egy évben? Várom megtisztelő válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit