FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Lehet, hogy önök sokat kritizálják az előző, polgári kormány egy-egy intézkedését, de ilyen nem történt meg, hogy két hónapon belül egyszer elengedik, egyszer pedig több mint duplájára növelik egy termék importvámpótlékát úgy, hogy ez különféle nemzetközi bonyodalmakat is okozott, annak ellenére, hogy önök elfelejtettek egyeztetni a mezőgazdasági minisztériummal - ha jól értettem, a válaszában illetékes minisztériumokat mondott, ebben nem volt benne az FVM. Nem vették azt figyelembe, hogy ez az intézkedés gyakorlatilag egy kizárólagos monopolhelyzetet erősített volna.
Ezek szerint, ha jól értettem, a mai nappal megszüntették a 11 600 forintot; örülök neki, hogy legalább a kérdésem elhangzása miatt a széles érintett közönség is erről minél hamarabb tudomást szerez. De hozzáteszem: ez az intézkedése sajnálatos módon természetesen ellenintézkedést váltott volna ki, ha nem törlik el, hiszen a román, ukrán és orosz felek érthető módon a magyarországi exporttermékekre vezettek volna be 15-20 milliárd forintos büntetővámot.
Nagyon kíváncsian várom az intézkedésének és a vizsgálatának a végeredményét. Köszönöm a válaszát. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit