GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Nem, Répássy képviselő úr, nem erről van szó, csak én arra mondtam példát, hogy milyen furcsa helyzetek vannak, és egyébként a közbeszerzési törvény ma már szerencsére ugyanígy kimondja, hogy amikor valaki elindul egy közbeszerzési pályázaton, akkor a segédeit meg kell hogy nevezze. Ez lényegesen segít, tehát ez ma már hatályos törvény, de mégis van még lyuk, tehát azt hiszem, hogy ennek van értelme.
Az európai pénzekkel kapcsolatban hadd mondjam el azt, hogy ha olvasunk különböző szaklapokban, gazdasági lapokban véleményeket, kritikákat az EU részéről, akkor mindig az fogalmazódik meg mint aggály, mint félelem, hogy nem leszünk képesek igénybe venni a forrásokat, egyrészt azért, hogy a pályázatok minősége vajon megfelelő lesz-e, de legalább ekkora súllyal esik latba, hogy van-e megfelelő intézményi rendszer az ellenőrzésre. Tehát ott el is várják azt, hogy megfelelő ellenőrzést valósítsunk meg. Azt gondolom, hogy még előtte vagyunk ennek, biztos, hogy fogunk itt még jogharmonizáció címén az intézményrendszer kialakítása kapcsán olyan törvényjavaslatokat alkotni, amelyek erről szólnak, hogy az európai uniós források felhasználását hogyan és miként akarjuk ellenőriztetni, mert ezt biztos, hogy el fogják várni tőlünk. Tehát nemcsak azért, mert magunk szükségesnek tartjuk, ezt szerintem prezentálnunk kell majd, hogy van egy megfelelő intézményrendszerünk.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit