FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm; azt hittem, a kérdés címe is felolvasásra kerül. Az M5-ös autópályával kapcsolatosan szeretnék kérdezni, miniszter úr. Miniszter úr, ön tudja, hogy a tavalyi költségvetési vitaszakasz idején és azon kívül is többször érdeklődtem az M5-ös autópályával kapcsolatosan. Érdeklődtem, hiszen az MSZP választási programjában benne volt, hogy az autópályát megpróbálják matricás rendszerrel kiváltani, és valóban, az is benne volt, hogy megpróbálják elérni 2006-ig az országhatárt.
Önök, úgy néz ki, hogy ennek az ígéretüknek már csak részben akarnak megfelelni. A hírek szerint először 2003. január 1-je volt a matricás rendszer kiváltásának az időszaka, azután megtudtuk tavaly decemberben, hogy erről szó sincs. Ön figyelmeztetett, olvassam el: sehol sem ígérték meg a matricás rendszer 2003. január 1-jei bevezetését. Való igaz, önök nem az M5-öst vonták be a matricás rendszerbe 2003 kora telén, hanem az M7-es autópályát - itt valami számcsavar történt az önök ígéretei között. Ugyanakkor önök létrehozták Európában a legdrágább díjfizetős rendszert, hiszen Lotz Károly miniszter úr, az ön elődje a Horn-kormány időszakában, három olyan súlyos pontban módosította 1995-ben az AKA-val kötött szerződést, amely következtében korlátlan hatalmat nyert az AKA a díjfizetésekkel kapcsolatosan. Ezért megtörténhetett, hogy az idén januárban már kétszer emelt árat, egyszer a szokásost, amit már megszoktunk, a másodikat azért, mert önök megszavazták és bevitték, hogy az autópálya díjszolgáltatása 25 százalékos áfakörbe kerüljön, ne pedig a 12 százalékos áfakörbe. Emiatt az inflációt többszörösen meghaladó mértékben emelték az árakat. A legutóbbi hírek szerint pedig önök ennek a cégnek adták oda vagy szeretnék odaadni a további autópálya-építés lehetőségét, természetesen azzal a korlátlan díjfizetési és díjbeszedési lehetőséggel, amit eddig az AKA birtokol.
Kérdezem miniszter urat: hányszor változtatnak véleményt, hányszor szorítja önöket sarokba az AKA? (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit