DR. BÁRÁNDY PÉTER

Full text search

DR. BÁRÁNDY PÉTER
DR. BÁRÁNDY PÉTER igazságügy-miniszter: Örülök, hogy ez a gyerekszoba így megmaradt, tényleg. (Derültség.) Szóval, azt gondolom, hogy nem mindig muszáj a kormány tagjainak egy-egy napirend előtti felszólalásra válaszolni, de ez a szokás, ezért teszem meg, és már most mondom, hogy nem használom ki a rendelkezésemre álló időt. Nem használom ki azért, mert mindenben egyetértek, erre viszont mód van, hogy egyetértsen az ember egy napirend előtti felszólalással.
(14.20)
Ami tulajdonképpen némi kiegészítést érdemel, az annak a megemlítése, hogy úgy tűnik - és ennek én személy szerint is örülök -, hogy egy paradigmaváltás következett be, egy olyan alapvető változás, ami azt indikálja, hogy abban az esetben, ha a gyanúnak valami nagyon távoli lehetősége, valami hangulatbeli rossz felmerül (Derültség az ellenzéki padsorokban.), az azonnal felidézze és szükségessé tegye a kormányzati gondolkodást és adott esetben a kormányzati cselekvést. (Közbeszólások a Fidesz soraiból.) Persze, sokkal szívesebben hallana az ember szakmai kritikákat, és válaszolna megalapozott szakmai kritikákra, mint hogy személyeskedésekben merüljön ki az ellenzék és a kormánypártok csatája.
Azt gondolom, sőt az a meggyőződésem, hogy Kiss Elemér volt kancelláriaminiszter úr cselekvősége, Kiss Elemér kancelláriaminiszter úr válasza arra, ami erre a cselekvőségre fölmerült, példaértékű. (Arnóth Sándor: Ő egy derék ember!) Azt gondolom, hogy egyébként ő valóban egy derék ember (Közbeszólások a Fidesz soraiból.), és nagyon szokatlan a parlamentben az - de remélem, hogy ez a jövőben így lesz (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Folytatódik!) -, hogy az ilyen hangulatbeli rosszakra is ilyen egyértelmű választ adjon egy politikus. (Közbeszólások a Fidesz soraiból.)
Azt is gondolom persze, hogy amennyiben a politikusok között, a politika világában a devianciának a fölső szintje az lenne, ami Kiss Elemér volt kancelláriaminiszter úrnál kifogásolható az ellenzék oldaláról, akkor az egy boldogabb ország lenne. De nem így van. (Taps és derültség a kormánypárti padsorokban.)
Amit megemlített a miniszterelnök úr, hogy egy bizottságot hozunk létre, ez így van, erre a felkérést a bizottság vezetője már megkapta. Remélem, hogy igenlő választ kapunk erre a kérdésre. Ennek a bizottságnak a munkáját az Igazságügyi Minisztérium és személy szerint én mindenben segíteni fogom, és megpróbálunk létrehozni egy olyan etikai szabályrendszert, ami a politikai vezetőkre, tehát a miniszterekre és a politikai államtitkárokra vonatkozik. Vannak a jogszabályok, de azt gondolom, hogy ebben a körben a jogszabályokon túli szabálykövetés indokolt, és ha ezt elő tudjuk segíteni, akkor ennek a munkának a megkezdése szükséges.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit