DR. SALAMON LÁSZLÓ

Full text search

DR. SALAMON LÁSZLÓ
DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Hegyi Gyula képviselő úr kétpercesére szeretnék röviden reflektálni.
Nagyon szép, amit a képviselő úr mond, de azért mégis azt gondolom, hogy az olyan helyzetek, mint a hajléktalanok ügye, ahol az állam, sajnos, nem tud semmit tenni, ott az egyházak számára átengedni a tevékenységet, ez önmagában nem tanúskodik az egyházak iránti mélyebb rokonszenvről. Arról van szó, hogy amit nem tud megoldani az állam és nem tud megoldani a kormány, ott engedi az egyházak szerepvállalását, engedi, hogy az egyházak keze elérje ezeknek az embereknek a kezét, ami egyébként természetesen nagyon jó és nagyon fontos dolog.
Azonban nemcsak ezeken a területeken kellene az egyházak munkálkodásának szabad teret adni, hanem minden olyan területen, amire az egyház törvény alapján, alanyi jogon igényt tart és igényt tarthat. Ilyen azoknak a szociális ellátásoknak, szociális intézményműködtetéseknek az ügye is, amit a most újratárgyalás alatt álló törvényjavaslat is képez, és amelyek működtetésére az 1990. évi IV. törvény az egyházaknak alanyi jogot biztosít, amely alanyi jogot most ez a törvény egy új konstrukcióval gyakorlatilag mégiscsak meg kíván vonni.
Tehát az egyháztámogató állami-kormányzati hozzáállást akkor érezném igazoltnak, akkor érezném bizonyítottnak, akkor érezném valóságosnak, igaznak, ha az állam ezen a területen is tiszteletben tartaná az egyházak jogait, és igénybe venné az egyházak társadalomban betöltött szolgáló szerepét.
Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit