DR. NÉMETH IMRE

Full text search

DR. NÉMETH IMRE
DR. NÉMETH IMRE földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Képviselő Úr! Természetesen javítható a helyzet, és azon is dolgozunk, hogy javuljon. Szeretném elmondani önnek, hogy olyan informatikai fejlesztések történtek, amelyek napjainkra beértek. Egyrészt lehetővé válik az, hogy az ország bármely földhivatalában a más földhivataloknál nyilvántartott adatok hozzáférhetők legyenek, tehát egy budapesti állampolgár, ha kimegy Budakeszire vagy Dunakeszire, vagy Gödöllőre, ott is bármikor kikérheti a tulajdoni lapot. Nagyon sokan élnek ezzel a lehetőséggel, hogy ne kelljen sorba állniuk.
Másrészt pedig a TakarNet-rendszer fejlesztése eljutott addig, hogy nagyon sok helyre tudunk terminálokat kihelyezni, a műszaki adottságok több ezer ilyen terminál kihelyezését teszik lehetővé bíróságokhoz, közjegyzőkhöz, ügyvédi irodákhoz, amivel lényegesen csökkenthető a sorban állás. Egy idő után még közhiteles lapokat, hiteles tulajdoni lapokat is tudunk kiadni. Úgy gondolom, ezzel a fejlesztéssel elérhető, reálisan elérhető az a cél, hogy ne csak közhiteles legyen a nyilvántartás, hanem naprakész is.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit