BOTKA LAJOSNÉ

Full text search

BOTKA LAJOSNÉ
BOTKA LAJOSNÉ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Államtitkár Úr! Nagy figyelemmel követtem az ön válaszát, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a magyar tudomány, a magyar kutatás rendkívül nagy értéke hazánknak, és úgy gondolom, hogy a tehetséggondozás pontosan az a garancia, amely a kutatás és a tudomány utánpótlását jelenti a közoktatási rendszerben. A közoktatási törvény módosításának időszakában nagyon sokan felvetik azt a kérdést, vajon milyen prioritások mentén tervezzük a törvénymódosítást.
Örömmel hallottam az ön válaszában, hogy semmiképpen nem szembeállításról van szó, ha a “tehetséggondozás”, a “hátránykompenzáció” vagy éppen a “képességfejlesztés” szavakat használjuk. Minden gyermeket a képességei szerinti pedagógiai ellátásban kell részesíteni, és ez a közoktatási törvénymódosítás egyik üzenete a tehetséggondozásban. Örömmel hallottam azokat a garanciákat, amelyek az elit gimnáziumok számára a speciális képzés törvényi garanciái lesznek.
Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit