SZABADOS TAMÁS

Full text search

SZABADOS TAMÁS
SZABADOS TAMÁS oktatási minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Asszony! Szeretném még egyszer kihangsúlyozni, hogy a tehetséggondozást legalább annyira fontosnak tartjuk, mint a képesség- és készségfejlesztést. Továbbra sem mondunk le arról, hogy magyar diákok szellemi diákolimpiák győztesei legyenek, ezért a magyar közoktatásnak ezt a részét továbbra is szeretnénk erősíteni.
Azt is szeretném megemlíteni, hogy a közoktatási törvény tavaly nyári módosítása óta köztudott, hogy a kerettantervi rendeletben szereplő óraszámok ajánlott óraszámok, az egyes tantárgyak tekintetében az iskola a helyi tanterv készítése során a tantervi követelmények csorbítása nélkül a kiadott óraszámoktól el is térhet. Amennyiben tehát egy iskola valamely tantárgyat kiemelt óraszámban kíván tanítani, erre felhasználhatja a választható órakeretet, valamint a kötelező tanórai keret bizonyos részét. Az iskolákban fogják eldönteni, hogy ezt felzárkóztatásra vagy tehetséggondozásra fogják fordítani.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit