DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! Két kérdésben mindenképpen szeretném a felmerülő aggályokat eloszlatni. Az egyik: a kormány valóban készül arra, hogy a fölmerülő tapasztalatok alapján változtasson azon, amin szükségképpen változtatni kell. A jelenleg működő rendszernek több olyan anomáliája vált nyilvánvalóvá mára, amelyet nem szükséges, nem célszerű és nem is kell fenntartani. Ebből következően a változtatások előkészítő munkái elkezdődtek. Ezen előkészítő munkákkal foglalkoznak ezen a héten is, és a jövő héten is foglalkozni fognak. Ellenben szeretnék megnyugtatni mindenkit, nem lesz olyan változtatási javaslat, és ebből következően olyan változtatás sem, amely visszamenőleges hatályú lenne a szabályozás bármilyen tételére. Éppen ezért a ma széles körben napvilágot látott híresztelés teljes mértékben valótlan és megalapozatlan, ami alapján a jelenleg már folyósított hiteleknél bármilyen időkorlátbeli változás, bármilyen más változás állna be a későbbiek során.
Szeretném azt is elmondani, hogy nem szándéka a kormánynak év közben változtatni az adórendszeren. Ebből következően a képviselő úr által megemlített adókedvezménnyel kapcsolatos kérdéskör bizonyosan nem lesz jelen pillanatban a változtatások részeként érintve. Éppen ezért - mint ahogy egy korábbi kérdésre adott válaszomban már elmondtam - az őszi adótörvény-módosítások kapcsán lehet, hogy erre is ki fog terjedni majd a parlament figyelme, és lehet, hogy akkor ezzel is foglalkozni fog a parlament.
A harmadik dolog, amit szeretnék elmondani, az az, hogy a jelenleg működő rendszernek mindenképpen olyan elemeire fog kiterjedni a változtatási javaslat, amelyet úgy lehet megfogalmazni, hogy anomáliaként van jelen a rendszerben, azaz bizonyos visszaélésekre, nem a valóságos lakásigény kielégítésére, nem pedig a valóságos lakáshoz való hozzájutást, a jövedelemkategória alsó szintjén érintetteket fogják érinteni a változások.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit